Pale domaćin "Ritmu Evrope"

Doček pobjednica

30.10.2023.

Danas u 17 časova na paljanskom šetalištu ispred poslastičarnice “Sidnej” doček pobjednica dječijeg festivala “Ritam Evrope”.

Paljanke Sofija Kusmuk, Mihaila Kovačević, Anđela Ždrale, Lana Poljaković, Tara Blagojević i Helena Ćosić su na najbolji mogući način predstavile svoju opštinu i obezbjedile da festival “Ritam Evrope” bude domaćin naredne godine.

U Sportskoj dvorani “Arena” u Gradišci sinoć je održan dječiji i omladinski festival “Republika Srpska u ritmu Evrope”.

Pjesme iz evropskih zemalja izvodila su djeca iz 18 opština i gradova Republike Srpske.

Rukovodstvo opštine Pale ugostilo je danas sugrađanke koje su pobijedile na prestižnom dječijem i omladinskom muzičkom festivalu “Ritam Evrope”, a što je omogućilo da Pale iduće godine budu domaćin ovog festivala.

Jugović je rekao da su učesnice ovog festivala donijele veliku radost stanovnicima Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

“Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način učestvovali u njihovoj pripremi i dali doprinos da pobijede. Djevojčice su danas srećne i uživaju u onome što vole, a to je ples, muzika, ljubav prema porodici, školi a uz to su i odlične učenice. Ove djevojčice pronose na ovaj način sliku Pala kao opštine u kojoj je lijepo živjeti, gdje posljednjih dana sport i kultura cvjetaju u ovoj lokalnoj zajednici. Opština će u narednom periodu imati puno obaveza jer opština preuzima veliku odgovornost za organizaciju iduće godine festivala “Ritam Evrope”. Svi zajedno moramo dizati ljestvicu više kada su u pitanju kulturni događaji”- izjavio je Jugović.

Jugović kaže da će večeras u 17.00 časova kod bine slastičarne “Sidnej” na Palama biti upriličen doček za sugrađanke koje su pobijedile sinoć na takmičenju “Ritam Evrope” koje je održano u Gradišci, kako bi vidjele da je mladost uz njih, ali i građani.

Kusmukova je u ime ekipe zahvalila građanima koji su ih glasanjem nesebično podržali na takmičenju, kao i načelniku opštine.

” Utiske sa takmičenja još sumiramo, još nismo svjesne pobjede. Nastup je bio zahtjevan jer je scena jako velika” – izjavila je Sofija Kusmuk.

Kusmukova je dodala da su kao nagradu osvojile putovanje u Azerbejdžan, jer su na takmičenju izvodile pjesmu “Kleopatra” Samire Efendi, ali pošto je blizu te zemlje rat, možda će otići u Tursku.