Pale domaćin sportskog festivala

Održana “Inkluziv fjužn fiesta”

01.11.2023.

Na Palama je danas održan festival “Inkluziv fjužn fiesta” koji je okupio inkluzivne sportske ekipe iz sedam gradova Republike Srpske i Federacije BiH.

Organizatori festivala su grad Istočno Sarajevo, Udruženje “Sunce” i Specijalna olimpijada BiH u saradnji sa Populacionim fondom UN. Projekat je finansirala Ambasada Italije u BiH.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman rekao je novinarima da ova lokalna zajednica teži da društvo bude inkluzivno, prihvati sve raznolikosti i omogući napredak i razvoj svih.

On je dodao da je Istočno Sarajevo ugostilo ekipe iz Banjaluke, Tuzle, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Bosanskog Petrovca i Brčkog.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladinu sa posebnim potrebama “Sunce” sa Pala Milenko Vujinović rekao je da ovaj festival predstavlja korak naprijed u integraciji djece i omladine sa posebnim potrebama.

Izvršni direktor Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović rekla je da zahvaljujući saradnji sa Populacionim fondom UN pokušavaju da riješe i poboljšaju kvalitet života osoba sa invaliditetom.

“Zahvaljujući projektu `Inkluziv fjužn fiesta` okupljamo sedam gradova iz Republike Srpske i FBiH. Ova manifestacija predstavlja najbolji način inkluzije, gdje pokazujemo vrijednost sporta i onoga što inkluzija pruža”- istakla je Selimovićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da je ova lokalna zajednica odavno prepoznala važnost inkluzije i da je u saradnji sa Udruženjem “Sunce” počela da radi na inkluziji djece i omladine sa posebnim potrebama.