Vučić najavio izbore u ovoj godini

Najkasnije u septembru izbori u Srbiji

14.05.2023.

Predsjednik Vučić poručio je danas onima koji traže njegovu ostavku da je spreman da im izađe u susret i da će 26. maja na skupu obavjestiti narod o izlasku na izbore, a “to znači izbori najkasnije u septembru”.

“Za izbore ste? 26. obavještavam narod, idemo na izbore. To znači izbori najkasnije u septembru” -rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o opozicionim zahtevima.

Vučić je rekao da niko neće moći da bira koji će se izbori održavati, pošto, kako kaže, ovo “nije fontana želja, niti igra.”

“A za sve ostalo, ako hoćete da razgovarate, spremni smo da razgovaramo” – izjavio je Vučić.

Vučić je izjavio je da građane koji su bili na protestima koje je organizovao deo opozicije nikada nije nazvao pijanom ruljom.

“Nikoga nisam nazvao pijanom ruljom. Slagali ste. Građani koji su bili na skupovima nisu rulja niti bilo šta. Lešinari i hijene su političari koji su ih tokom dana žalosti pozvali na politički protest umjesto da ćute kao zaliveni i tuguju, da sjede i razmišljaju o mjerama koje treba da se donesu, oni ništa od toga nisu uradili, nego su razmišljali – ajde da iskoristimo kao najgori lešinari najstrašniju tragediju da nešto za sebe sačinimo i napravimo. Opozicione lidere nazivam lešinarima i hijenama jer to jesu. Mislim da su uradili nešto što je najsramnije, a onda su morali da objave da ih je više bilo nego što jeste” – rekao je Vučić u Smederevu.

Dodao je da politika mora da ima morala, principe.

“Pričate o podjelama. Riječ nisam rekao. Brutalne i besmislene laže ste izneli o Danu žalosti. Čemu ta bolest i mržnja. Neće biti Majdana u Beogradu”- rekao je Vučić i istakao da će uvijek da se trudi da ujedinjuje ljude.

Izvor: Tanjug