Saopštenje Ambasade Rusije u BiH

Američko ludilo i gudbaj Amerika

17.11.2023.

Iz ruske Ambasade kažu da su obratili pažnju na još jednu porciju, kako navode, destruktivnih sankcionih mjera Vašinktona u smjeru njegovog suprotstavljanja „malignom utjecaju Rusije“.

“Kao što pokazuje praksa, sankcije se uvode i protiv očeva, i protiv djece. Uskoro treba da očekujemo sankcije protiv mrtvih i još nerođenih. Takvo je sankciono ludilo” – stoji u saopštenju.

U saopštenju stoji da je najneobičnija stvar da se sankcije uvode navodno zbog kršenja međunarodnog prava.

“Ali svima je već jasno da SAD pljuju po međunarodnom pravu, po Dejtonskom mirovnom sporazumu u BiH zarad svojih mitskih „pravila, na kojima je zasnovan svijet“. Sankcije se usvajaju pod izmišljenim izgovorima, koji odražavaju glavnu stvar – da svim sredstvima sačuvaju jednopolarni svijet i svoj globalni monopol u uslovima, kada SAD već nisu sposobne za poštenu tržišnu konkurenciju. Vašinkton  pokušava natjerati svijet da voli njega – posredstvom bombardovanja, širenja virusa, ucjena i podmićivanja. I, naravno, sankcija. Ali, kao što je poznato, „ljubav se ne može kupiti“. Zato sve više ljudi govore i još više će reći „Gudbaj, Amerika“.” – stoji u saopštenju.