Trnovo ipak oprezu

Na istoku Srpske nema straha od poplava

15.05.2023.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je Srni da u Sarajevsko-romanijskoj regiji, odnosno istočnom dijelu Srpske, trenutno nema bojazni od poplava i većih padavina.

Novitović je rekao da je u opštini Trnovo, koja je u posljednjim poplavama pretrpjela najveću štetu, situacija pod kontrolom.

“Opština Trnovo je u svakoj poplavi ugrožena, ali su izuzetno odgovorni u svim preventivnim mjerama. Načelnik Trnova Dragomir Gagović sve shvata ozbiljno, vidio je šta znači preventivno djelovanje”- naveo je Novitović.

On je rekao da se prate vodostaji rijeka, te da su se bujični potoci, koji su stvarali probleme prethodnih dana, povukli u korita.

“Pratimo situaciju. Naša je dodatna odgovornost jer je u Istočnom Sarajevu i sjedište Republičke uprave civilne zaštite”- poručio je Novitović.

On je rekao da je danas izvršen obilazak Novog Grada, Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške i da ima krajeva u kojima su poplavljene poljoprivredne površine.

Novitović je upozorio da u Novom Gradu ima veliki broj klizišta.

On je poručio da je zabrinjavajuća najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda o količini padavina u narednih 30 časova u slivu rijeka Une u Sane.

” Tu nam je potrebna dodatna aktivnost i odgovornost i angažovanje svih službi, i na lokalnom i na republičkom nivou” – rekao je Novitović.

Izvor: SRNA