Grad Istočno Sarajevo izdvaja iz budžeta (FOTO)

Za kulturu i nevladine organizacije 70 000 KM

04.12.2023.

Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo potpisali su danas sa predstavnicima nevladinih organizacija, te ustanova i udruženja iz oblasti kulture ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 70.000 KM.
Sredstva su odobrena na osnovu javnog poziva, a projekti će biti realizovani na području Istočnog Sarajeva.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da Gradska uprava podržava nevladine organizacije, ustanove i udruženja iz oblasti kulture, ne samo putem javnih poziva, nego i u njihovim redovnim aktivnostima, te da sarađuje sa svim gradskim opštinama.

“Znamo da ovo nisu dovoljna sredstva za sve ono što radite, ali nastojaćemo da već sljedeće godine obezbijedimo nešto više novca za aktivnosti iz oblasti kulture i projekte nevladinih organizacija”- rekao je Ćosić.

On je dodao da su ustanove kulture, organizacije i udruženja građana partneri i veoma važni saradnici Gradske uprave Istočnog Sarajeva.

Ćosić je izrazio nadu da će Gradska uprava uspjeti da za dvije, tri godine ostvari strateški cilj, odnosno obezbijedi značajnija sredstva za ove namjene, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Naš grad je specifičan po svojoj organizaciji, a Gradska uprava osjeća obavezu prema korisnicima sredstava iz svih opština i pokušava da udovolji svim zahtjevima u skladu sa mogućnostima”- rekao je Ćosić.

U saopštenju se navodi da je za 10 projekata nevladinih organizacija i 14 projekata iz oblasti kulture na području Istočnog Sarajeva izdvojeno po 35.000 KM, u skladu sa prijavama pristiglim na javni poziv koji je Gradska uprava raspisala u avgustu.

Sredstva će biti usmjerena za omladinske organizacije, organizacije koja se brinu o osjetljivim kategorijama društva, udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te za aktivnosti i manifestacije iz oblasti kulture koje će biti realizovane na području Istočnog Sarajeva.

Izvor: SRNA