Udruženje građana ,,Slobodni mladi Pale”

Dualno obrazovanje

14.12.2023.

Udruženje građana ,,Slobodni mladi Pale” održalo je diskusiju sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojoj su takođe učestvovali studenti dodiplomskig i postdiplomskog studija na temu Unaprjeđivanja visokog obrazovanja kroz praksu.

Predavač je bio Pavle Lazarević, asistent na Ekonomskom fakultetu Pale, na smijeru Digitalna transformacija. Pavle je završio studije u SAD-u na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi “Massachusetts Institute of Tehnology (MIT)“ . Predavanje je bilo interaktivnog karaktera, a najviše se diskutovalo o Dualnom obrazovanju.

Predstavnici studenata su iznijeli svoje mišljenje na osnovu kojih će, kroz naredni period zajedno sa udruženjem, biti podnijete inicijative i mjere za primjenu Dualnog obrazovanja.

Udruženje će u narednom periodu nastaviti da se bavi poboljšanjem kvaliteta obrazovanja studenata kao i njihovog položaja. Direktor udruženja Marko Simović najavio je da će u budućnosti udruženje aktivno da sarađuje sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

“Zahvaljujem se potpredsjedniku Unije studenata Republike Srpske Milanu Saviću i predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikoli Lapčeviću koji će aktivno učestvovati u budućim aktivnostima udruženja, a koje su vezane za poboljšanje standarda studenata”- izjavio je Simović.