Osnovni sud na Sokocu

Potvrđena optužnica protiv oca nasilnika

27.12.2023.

Osnovni sud na Sokocu potvrdio je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali D.B. /41/ zbog krivičnog djela nasilje u porodici jer je u Istočnoj Ilidži, nakon kraće verbalne prepirke, fizički napao svoju kćerku.

“Njemu se na teret stavlja da je 7. jula ove godine u Ravnogorskoj ulici primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svoje kćerke, kojoj je nanio povrede u vidu oštećenja obje podlaktice sa oguljotinom” – saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Osnovni sud na Sokocu potvrdio je optužnicu i protiv Nermina Hamidovića /41/ zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge jer je kod njega prilikom pretresa u Ulici akademika Petra Mandića na području Istočne Ilidže 12. novembra 2020. godine ponađena cigareta sa suvom zeljastom materijom, ukupne mase 1,45 grama.

Hamidoviću je i u stanu na području Istočne Ilidže napravio laboratoriju za vještački uzgoj indijske konoplje, a prilikom pretresa stana pronađena je i oduzeta jedna plastična kesa u kojoj je bilo 88 grama amfetamina, nekoliko tableta MDMA, dvije tegle u kojima je bila određena količina supstance tetrahidrokanabiol, kao i oprema za vještački uzgoj indijske konoplje.

Izvor: SRNA