Podrška Srpske i Srbije

Obezbjeđena sredstva za gradsku kuću

28.12.2023.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica izjavio je da su uz podršku Srbije i Republike Srpske u najvećem dijelu obezbijeđena sredstva za izgradnju gradske kuće u kojoj bi bili smješteni dio Opštinske uprave, biblioteka, muzej, turistička postavka i spomen-soba, te izrazio nadu da će gradnja početi vrlo brzo.

“Znam da je ne možemo praviti iz budžeta, niti možemo finansirati, ali imam čvrsta obećanja predsjednika Republike Srpske i Srbije /Milorada Dodika i Aleksandra Vučića/ da će pomoći izgradnju ovog objekta jer se na Sokocu čuva pečat Republike Srpske – Srpsko vojničko spomen-groblje Novi Zejtinlik i manastir na Ravnoj Romaniji, gdje su upisana imena 4.265 poginulih boraca”- naveo je Bjelica.

Prema njegovim riječima, tender za izgradnju gradske kuće je u toku, a otvaranje ponuda bi trebalo biti organizovano početkom januara.

On je istakao da će uporedo sa izgradnjom gradske kuće na Sokocu biti rekonstruisana kino-sala i Dom kulture, koji je izgorio prije 15 godina.

“Do sada se prijavilo 16 kompanija koje su zainteresovane za izgradnju gradske kuće na Sokocu. Kada je riječ o rekonstrukciji kina, tu je završena tenderska dokumentacija. Bila su četiri ponuđača, odabran je jedan i sa početkom građevinske sezone ćemo i to da riješimo”- precizirao je Bjelica.

Bjelica je istakao i da je saradnja ove lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti, prvenstveno sa predsjednikom Republike Srpske odlična, navodeći da Dodik razumije potrebu da se Sokolac razvija, ali da, kako je rekao, problem za ovu opštinu nastaje zbog nerazumijevanja lokalne skupštinske većine.

“Predsjednik ne daje podršku meni, već aktivnostima koje radimo. On razumije i daje podršku. Nikada nisam naišao na zatvorena vrata i zahvalan sam predsjedniku, Vladi Republike Srpske, kao i našem kadru u Savjetu ministara”- rekao je Bjelica.

Izvor: SRNA