Potvrđena optužnica

Lažirali udes

03.01.2024.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Ženete Tomašević i Adnana Đedovića zbog insceniranja saobraćajne nezgode radi naplate štete po osnovu obaveznog osiguranja vozila od odgovornosti.

Optužnica tereti Tomaševićavu i Đedovića da su 19. novembra 2019. godine u Ulici srpskih izviđača u Krupcu, opština Istočna Ilidža, po prethodnom zajedničkom dogovoru, inscenirali saobraćajnu nezgodu u namjeri da od osiguravajućeg društva “Atos osiguranje” Bijeljina i “Central osiguranja” naplate štetu po osnovu obaveznog osiguranja vozila od odgovornosti.

Oni su inscenirali saobraćajnu nezgodu u kojoj su učestvovali teretno vozilo “krafter” vlasništvo preduzeća “Transport lajn” iz Istočnog Sarajeva kojim je upravljao Đedović i automobila “audi”, kojim je upravljala Tomaševićeva, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

U optužnici se navodi da su osumnjičeni svjesno postavili vozila u položaj koji nalikuje saobraćajnoj nezgodi, a koja su na sebi imala prethodno nastala oštećenja na prednjim lijevim dijelovima, te pozvali policiju.

Tomaševićeva je 27. novembra 2019. godine prijavila štetu na vozilu “Central osiguranju” i podnijela zahtjev za naknadu štete “Atos osiguranju” Bijeljina, pravnog prethodnika “Grave osiguranja” Banjaluka.

SRNA