Međunarodni sajam privrede „Banja Luka EXPO 2024”

Predstavljene aktivnosti ZZZRS na banjalučkom Sajmu

03.04.2024.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske učesnik je Međunarodnog sajma privrede „Banja Luka EXPO 2024” kao ključna organizacija i pouzdan partner na tržištu rada.

Predstavnici Zavoda upoznali su privrednike i potencijalne ulagače sa aktivnom ponudom radne snage na području Republike Srpske. Na sajmu su poslodavcima predstavljene aktivnosti Zavoda, usluge posredovanja u zapošljavanju, ponuda i selekcija stručnog kadra, pogodnosti u vezi sa pokretanjem samostalnih djelatnosti i finansiranjem zapošljavanja radnika kod poslodavca kroz programe koje svake godine realizuje Zavod.

Najveći do sada sajam privrede u Banjoj Luci okupio je privrednike iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Austrije, Kine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i ostalih zemalja Evrope sa ciljem da se na jednom mjestu razmijene iskustva, ideje i vizije privrednika, te da se pruži mogućnost povezivanja, saradnje i sklapanja partnerstava poslovnih subjekata.

Privrednici iz različitih oblasti, od građevinarstva, metalne i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja, imali su priliku da predstave svoj rad i razmijene iskustva o unapređenju proizvodnje. Sajam je obuhvatio i niz pratećih aktivnosti kao što su: panel-diskusije privrednika, tematska predavanja i B2B sastanci.

Sajam je otvoren u kompleksu Univerzitetskog kampusa u Banjoj Luci i trajaće do 5. aprila 2024. godine. Događaj se održava u organizaciji „Elite Fair” d. o. o. Banja Luka i kompanije „RS Consulting&Trade” d. o. o. Banja Luka, na ukupnoj površini od preko 10.000 metara kvadratnih izložbenog prostora na kojem su postavljeni štandovi za oko 250 prijavljenih izlagača.