Damjan Škipina predstavio radnu verziju zakona poslanicima SNSD-a, DNS-a i DEMOS-a (VIDEO)

Pale prijestonica Srpske – zajednički cilj u interesu svih građana

15.09.2024.

U Palama je održan sastanak poslanika iz parlamentarnih stranaka SNSD-a, SDS-a, DNS-a i DEMOS-a sa područja Sarajevsko-romanijske regije o temi “Pale-prijestonica Srpske”.

Inicijator sastanka je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina, koji je još ranije pokrenuo inicijativu da Pale dobiju status prijestonice Republike Srpske, što je već podržao i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

“Kako bi ovaj prijedlog bio usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, potrebna je skupštinska većina. Cilj sastanka je usaglašavanje stavova i obezbjeđivanje podrške za realizaciju ovog važnog projekta”- pojasnio je Škipina.

Sastanku u zgradi Opštine Pale prisustvovali su narodni poslanici: Damjan Škipina, SNSD Pale, Nikolina Šljivić, DNS, Pale, Predrag Nešić, DNS, Istočno Novo Sarajevo, Strahinja Bašević, SNSD, Sokolac, Aco Stanišić, DEMOS, Pale. Darko Berjan, poslanik SDS, Istočna Ilidža, nije se odazvao pozivu. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić i načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

Izjave donosimo u prilogu: