Milorad Dodik razgovarao sa Dragomirom Gagovićem

Predsjednik Srpske u posjeti Trnovu

25.09.2024.

Nakon posjete Istočnom Sarajevu, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u opštini Trnovo.

Dodik je razgovarao sa načelnikom opštine Trnovo Dragomirom Gagovićem.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je danas informisao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o vrijednim infrastrukturnim projektima koji su realizovani, a kao najveći uspjeh je naveo postignuto jedinstvo da se za svaku odluku od interesa glasa jednoglasno.

Poslije sastanka, Gagović je rekao novinarima rekao da je govorio o realizovanim projektima vodosnabdijevanja na Jahorini, u koji je prošle godine investirano 1.000.000 KM, i o saobraćajnici u koju je u ovoj godini uloženo takođe 1.000.000 KM.

“Svake godine iz budžeta izdvajamo 30 do 40 odsto za projekte. Predsjednika sam upoznao i o ulaganjima u naselja Trnovo i Kijevo. Morali smo rekonstruisati svaki objekat čiji je suvlasnik opština ili su i njih smještene institucije i to smo u značajnoj mjeri uspjeli”- naveo je Gagović.

On je dodao da su poslove oko vodosnabdijevanja, kanalizacije i rasvjete doveli do kraja, te istakao i značajnu podršku predsjednika Republike Srpske.

Naglasio je da je poseban uspjeh postignut u pronatalitetnoj politici, s obzirom na to da su u proteklom periodu doveli nekoliko porodica, za šta je Kabinet predsjednika dao 50.000 KM, a Opštinska uprava 100.000 KM, te da je zahvaljujući tom projektu ove godine upisano 14 prvačića.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić siguran je da će Trnovo iz statusa nerazvijene opštine preći u status srednje razvijene, a u nekom periodu i u razvijenu opštinu.

“Trnovo je opština koja diše jednim duhom. LJudi su shvatili da u jednoj maloj lokalnoj zajednici samo jedinstvo okupljeno oko lokalne vlasti može da donese prosperitet svim stanovnicima. To se pokazalo kao dobar recept”- ocijenio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, opština Trnovo je zahvaljujući Gagoviću i njegovom timu unaprijeđena, a ostvarena je veoma dobra saradnja sa Gradskom upravom Istočno Sarajevo.

“Ta saradnja je manifestovana kroz podršku za određene projekte Gradske uprave, kao što je izgradnja Vatrogasnog doma i uređenje deponije Krupačke stijene. Zajedno sa Vladom radili smo kanalizaciju i određene saobraćajnice. Za sljedeću godinu ćemo rezervisati sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Trnovu”- naglasio je Ćosić.

Ćosić je istakao da je ipak baza uspjeha bila Opštinska uprava, koja je značajna sredstva uložila za razvoj infrastrukture, a tome je doprinijela podrška Vlade i predsjednika Srpske.

SRNA