Pojedini mediji objavili pismo advokata ali ne i Vukanović - donosimo detalje

Advokat porodice Buha zatražila ispravku neistinitih navoda u medijima

11.02.2024.

Advokat porodice Buha uputila je svim medijima koji su prenijeli autorski tekst narodnog poslanika i blogera Nebojše Vukanovića koji je sa pitanjem naslovi tekst “Napad na kuću, prijetnje i uznemiravanje majke?” što je odmah zapalo za oko iskusnom advokatskom timu Husković iz Mostara.

“Nije istina da je Nebojša Buha pokušao na silu ući u kuću Nebojše Vukanovića i da je uznemiravao majku istog, govoreći da će ubiti Nebojšu Vukanovića i da će se s njim razračunati jer spominje njegovu suprugu koja je portparol direktora Elektroprivrede RS” – to je navedeno u “zahtjevu za ispravku neistinitih navoda” u smislu čl.8. Zakona o zaštiti od klevete Republike Srpske koji je dostavljen Nebojši Vukanoviću i svim medijima koji su od njega prenijeli tekst, tvrdeći da je tako narušen ugled i privatnost porodici Buhi.

Advokat tvrdi da su tekstovi uticali na ometanje istrage i već donesene presude od strane javnosti što, navodi se u pismu, krši mnoge članove iz Krivičnog zakona Republike Srpske među kojem je i “Zlostavljanje” iz člana 168.