Košarac: Potreba političkog Sarajeva

Aveti rata

02.04.2024.

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da politika Republike Srpske podrazumijeva mir, stabilnost, poštovanje Dejtona i Ustava kroz dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, ali da političko Sarajevo ima konstantnu potrebu da budi aveti rata zveckajući oružjem.

Košarac je naglasio da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna i da ne postoje bezbjednosni izazovi većeg stepena, što je činjenica koju je potvrdio i Eufor.

“Ali, ako se činjenice ne podudaraju sa narativom političkog Sarajeva, tim gore po činjenice. Tako bi Denis Zvizdić ponovo, po ko zna koji put, raspoređivao NATO trupe u Brčko distriktu, ujedno prizivajući i veću prisutnost snaga Eufora. Kaže, zbog Milorada Dodika i ratnohuškačke retorike iz Srpske! O čemu to Zvizdić priča? Zvuče li mu najave partnera iz `trojke` o proizvodnji dronova `samoubica` kao školski primjer pacifističke retorike, nakon što je savladao lekciju bivšeg stranačkog šefa o `haubicama za ne daj Bože`?”- napisao je Košarac na “Instagramu” nakon sastanka sa zamjenikom ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandrom Goganovićem.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)