Dijego Arija promoviše "svoj genocid"

Bećirović sa ratnom zastavom dočekao Arija

22.05.2023.

Sa ratnom zastavom tzv.Armije BiH, bošnjački član BH Predsjedništva Denis Bećirović organizovao je prijem za bivšeg diplomatu Dijega Arija.

Bećirović je prijem opravdao godišnjicom prijema BiH u UN, pozivajući se i danas na 22. maj 1992. gdje, kako kaže BiH zaokružila svoj međunarodni identitet kao nezavisna, suverena i jedinstvena zemlja nakon, kako tvrdi, demokratski provedenog referenduma i
proglašenja nezavisnosti. Za Bećirovića je današnji dan istorijski, pa se ponovo bez saglasnosti predstavnika drugih naroda, zahvalio  Ariju u ime svih građana BiH, svjesno kršeći Ustav BiH i predstavljajući se predstavnikom svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini.

„Ovo je prilika da još jednom iskreno zahvalim, u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje
lično ime, svim prijateljskim državama, međunarodnim zvaničnicima, brojnim vladinim i
nevladinim organizacijama koji su bili uz Bosnu i Hercegovinu u jednoj od najtežih faza u
našoj viševjekovnoj istoriji naše zemlje. Izražavam posebnu zahvalnost na svemu što ste
učinili za širenje istine o Bosni i Hercegovini, ambasadore Arija“, rekao je Bećirović.

Kakvu je istinu Arija širio i za čiji interes možda najbolje pokazuje i današnji poklon koji je bivši diplomata uručio bošnjačkom članu BH Predsjedništva ispred ratne zastave. Dijego Arija nije u BiH došao samo zbog 22.maja već i zbog lične promocije. Napisao je knjigu u čiji naziv je dodao riječ “genocid “, inače riječ koja je vrlo osjetljiva na području BiH. Kao bivši predsjednik Savjeta bezbjednosti UN-a danas je kritikovao i sam rad te međunarodne institucije.

” Ujedinjene nacije su pale na ispitu u Bosni i Hercegovini i zato je obaveza međunarodne zajednice da ispravi nepravdu prema ovoj staroj
evropskoj zemlji” – stoji u današnjoj izjavi Dijega Arija u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

Dijego Arija je danas poslao poruku američkog agenta, kaže za naš Portal komunikolog Filip Matić. Arija je kaže Matić poznat od vremena Agusta Pinočea, gdje se zalagao za oslobađanje američkih agenata, do progona na međunarodnom sudu bivšeg predsjednika Venecuele Huga Čaveza gdje je u svojoj zemlji postao poznat kao venecuelanski Juda – kaže Matić.

” Čovjek koji je najveći dio svog života proveo u Americi, koji je radio i u bankarskom sistemu i u okviru diplomatije, ali činjenica da su mu američke službe pomagale da napreduje na međunarodnom polju karijerno, prije svega CIA. Ovo je još jedan dokaz da su američki agenti bez obzira koje nacionalnosti oni bili stoje iza cjelokupne priče o genocidu u Srebrenici, stoje iza cjelokupnog bosanskog pitanja, o kompletnoj unitarnoj BiH i da je Amerika ta koja evo i sada i mnogo puta do sada unosi nemire u BiH. Nažalost daje instrukcije bošnjačkim političarima kako bi ispunjavala svoje ciljeve ovdje. Mi Srbi treba po milioniti put  da shvatimo da mi ovdje nemamo posla sa Bošnjacima, mi ovdje imamo posla sa bošnjačkim marionetama koje drži SAD i sa kojima trebamo raditi jako oprezno, jer ni u ovom trenutku, kao ni mnogo ranije nam SAD nije željela nikako dobro. “- rekao je Filip Matić, politikolog.

Dijego Arija je na promotivnom proputovanju kroz jedan dio BiH. Promoviše svoju knjigu pod nazivom ” Usporeni genocid u Bosni ” koje je podržalo Vijeće bošnjačkih intelektualaca i grad Sarajevo. Zanimljivo da će baš večeras u sarajevskoj Vijećnici govoriti među prvima bošnjački član BH Predasjedništva Denis Bećirović, ali i optuženi ratni zločinac Ejup Ganić.