Terzić: Novac za vodovod obezbijedila Vlada Srpske

Božović se kiti tuđim perjem

09.07.2024.

Načelnik opštine Istočne Ilidže Marinko Božović hvali se medijima kako je obezbijedio čak 400.000 evra za rekonstrukciju dijela vodovodne mreže na području opštine iako su sredstva obezbijeđena zahvaljujući Vladi Republike Srpske, rekao je Srni odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Darko Terzić.

“Radi javnosti i naših sugrađana moram naglasiti da to nije istina te da su sredstva obezbijeđena zahvaljujući Vladi Republike Srpske, konkretno Ministarstvu finansija kao i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara koji su ovaj projekat kreirali i realizovali”- istakao je Terzić.

Terzić je naglasio da je u pitanju svakako pozitivna vijest za stanovnike ove opštine ali da je nedopustiva ovakva zloupotreba u svrhe lične promocije načelnika.

Kada je riječ o ovom projektu, Terzić kaže da je on odobren upravo zbog potreba Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu što je bila osnovna argumentacija u projektnoj dokumentaciji.

“Načelnik Božović svoju neaktivnost prikriva `kiteći se tuđim perjem` i sebi pripisujući trud i rad drugih koji za razliku od njega vode računa o Istočnoj Ilidži”- naglašava on i dodaje da je ovo samo jedan u nizu primjera.

Terzić vjeruje da su njegovi sugrađani svjesni svih manjkavosti i nedostataka aktuelne opštinske vlasti, te da je krajnje vrijeme da se stanje promijeni u najboljem interesu svih stanovnika Istočne Ilidže.

Opština Istočna Ilidža dobiće oko 400.000 evra za realizaciju projekta “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva”, za koji je kod Evropske investicione banke aplicirala posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske.

SRNA