Vukanović pokušao da isfingira napad (VIDEO)

Buha štitio svoju porodicu

09.02.2024.

Istina ili izborni politički manevar profesora istorije, novinara i političara Nebojše Vukanovića.

Lider političke partije “Za pravda i red” Nebojša Vukanović prijavio je svog sugrađanina i, kako piše na svom blogu, komšiju Nebojšu Buhu za navodni napad.

Vukanović je optužio Buhu da mu je napao majku i da je nasilno pokušao da uđe u kuću, a sve je to “potkrepio” snimkom video nadzora sa kuće u kojoj, tvrdi, da živi.

Istina na snimku se vidi Nebojša Buha kako dolazi i priča sa nekim (pretpostavlja se da se radi o majci Nebojše Vukanovića), ali se ne vidi da je Buha pokušao da “na silu uđe”, kako to Vukanović piše u svom autorskom tekstu. Snimak je bez tona, pa se vrlo lako može manipulisati sa istinom da li se radi o bilo kakvoj prijetnji ili o bivšem komšiji koji je došao nešto da pita. Ostavlja utisak i to da se Buha, pokretima ruku i izvinjavao sagovorniku (vjerovatno majci Nebojše Vukanovića).

Istina da je Nebojša Buha, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, ugledni muzičar i zaposlenik u “Elektro-Hercegovina”, otac dvije djevojčice i suprug Ane Bokonjić Buhe, jedne od najpoznatijih tv lica iz Hercegovine i portparolke EPRS.

Svima u Trebinju, a i šire dobro je poznato da je Vukanović opsjednut svojom bivšom najboljom prijateljicom Anom Bokonjić Buhom, što mogu potvrditi i tekstovi i video snimci na njegovom blogu i to pod nazivom “Trebinjska ABB-a”. Vukanović je napisao niz tekstova o bivšoj prijateljici i često je neovlašćeno snimao, kao i mnoge druge.

Saznajemo i da je Ana Bokonjić Buha više puta prijavljivala Vukanovića za uznemiravanje i proganjanje.

Vukanović je i u današnjem tekstu priznao da bivšeg druga i komšiju Nebojšu Buhu nikada nije prozivao, a njegovu suprugu nije, kako piše, u zadnje vrijeme, kada je protivzakonito snimao stambene objekte svojih sugrađanki.

“Nebojšu Buhu, koji je zaposlen u Elektro-Hervegovini, poznajem od ranije, nekad mi je bio komšija, kao mlađi smo se družili, igrali košarke na policiji, i ne znam šta je njegov motiv i šta ga je navelo da dolazi kući, pokušava nasilno otvoriti vrata i ući u donji sprat kuće, prijeti, uznemirava majku i ovako se ponaša. Njega nisam spominjao nikada, niti njegovu ženu u skorije vrijeme, osim što sam nedavno rekao da je komšinica dirketorice Muzeja Hercegovine i Gradske biblioteke, kada sam snimao stan Ivane Grujić” – napisao je Vukanović na svom blogu.

Lider stranke “Za pravdu i red” bio je i dugogodišnji najbolji prijatelj Ane Bokonjić Buhe kada su zajedno radili kao dopisnici iz Hercegovine za ATV i BN. Vukanović je kao “mladi” političar bio podržan prijateljski od svoje koleginice, ali joj je zamjerio što je profesionalno napravila prilog kojim je osim njega imala i drugu stranu koja se njemu, tada, nije baš dopala.

Zamjerio je i svojoj bivšoj prijateljici, kako tvrde naši izvori iz Trebinja, i to što je dobila priliku kao jedna od najupješnijih novinara i prepoznatljivih tv lica da postane portparol jednog od najuspješnijih preduzeća u Srpskoj.

Koliko je Vukanović bio opsjednut Anom Bokonjić Buha govore i njegoi tekstovi i slike koje je objavljivao sa suprugom Nebojše Buhe.

Nebojša Buha je po mnogima u Trebinju heroj, muškarac, suprug i otac dvije kćerke koji je muški htio da razgovara sa Vukanovićem, a on je to iskoristio u političke svrhe i vapaj ugroženosti. Nije se libio odmah da prozove ni svog najvećeg političkog protivnika SNSD-ovog Luku Petrovića i da cijeli slučaj dobije političku konotaciju, iako supružnici Ana Bokonjić Buha i Nebojša Buha nisu članovi ni jedne stranke.

Zanimljivo da je prije samo dan Vukanović na prijetnje njegovoj političkoj protivnici SNSD-ovoj Sanji Vulić i informacijama koje su mnogi bezbjednjaci potvrdili da je predsjedniku Srpske ugrožena bezbjednost u Sarajevu, Vukanović nazvao “Svjesno plasiranim spinom”.

Da medijske i internet prozivke sve više dobijaju maha i postaju veoma opasno internet nasilje sa posljedicama po život svakim danom postajemo, nažalost, svjedoci.

Kako će se ova priča završiti i ko će odgovarati za spinovanje i prijetnje, i ugrožavanje znaće se uskoro …

Izvor/VIDEO-FOTO: Nebojša Vukanović Info