Građani Pala i Istočnog Sarajeva uz porodicu Terzić

Dan žalosti u Palama

15.01.2024.

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je Srni da će opština i grad Istočno Sarajevo zajednički pronaći rješenje za stambeno zbrinjavanje porodice Terzić iz Mokrog čija su dva člana smrtno stradala u tragičnom požaru koji je zahvatio njihovu kuću.

“Sa gradonačenikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem već sam se usaglasio po tom pitanju”- rekao je Jugović koji je sa predsjednikom Skupštine opštine Pale Stefanom Stajčićem posjetio porodicu Terzić, te im izrazili saučešeće i na licu mjesta se uvjerili u pričinjenu materijalnu štetu koju je prouzrokovao požar.

Jugović je izjavio da je ovo nezapamćena tragedija, te da je na području opštine Pale sutra proglašen Dan žalosti.

“Izgubljena su dva ljudska života i teško je naći riječi utjehe koje bi uputili porodici Terzić, u čijem bolu duboko saučestvujemo. Kao odgovorna lokalna samouprava učinićemo sve što je u našoj moći kako bi porodica nastavila normalan život, te onoliko koliko je to moguće prebrodila sve sa čim se suočila u ovom tragičnom događaju”- rekao je Jugović.

On je naveo da je svaka materijalna šteta nadoknadiva, te najavio da će Terzići dobiti pomoć i prilikom sanacije kuće koja je zahvaćena požarom.

U saopštenju iz opštine se navodi da je načelnik Jugović za sutra proglasio Dan žalosti na području ove lokalne zajednice na dan kada će smrtno stradali članovi porodice Terzić biti sahranjeni.

Osmogodišnje dijete i njegova majka /33/ smrtno su stradali u požaru u Mokrom u opštini Pale, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona nažalost ostala sa trećim djetetom i nije uspjela izaći.

U požaru su izgorjeli i kompletno prizemlje i sprat lijevog dijela dupleks kuće.

Uzrok požara se još utvrđuje, ali kako saznaje 369 portal, sumnja se na lošu električnu instalaciju i mobilni punjač.