SDS se pohvalio podrškom DEMOS-ovom kandidatu (FOTO)

DEMOS odbija podršku SDS-a

10.07.2024.

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji.

„SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu nije bilo, kao što nije bilo ni o kakvoj koaliciji“- rekao je Stanišić.

Stanišić je pojasnio da je odluka SDS-a da podrži kandidata DEMOS-a Dejana Kojića s obzirom da nemaju svog kandidata i da je normalno da će dati podršku jednom od dvojice kandidata za načelnika opštine Pale.

„S obzirom na to da SDS nema ni u Trnovu ni u Novom Sarajevu ni na Palama kandidata, onda nam je jasno da i ovi spinovi idu u smislu održavanja njihovog biračkog tijela i pozitivne priče kod njihovih glasača“- istakao je Stanišić.

S obirom da je prije dva-tri dana objavljena kandidatura Ljubiše Ćosića /SNSD/ za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Stanišić je naveo da na regionalnom niovu nisu imali sastanak u vezi sa podrškom, kao i da očekuju da se u narednom periodu Ćosić obrati.

„Znajući kakvo je trenutno stanje u opštinskim odborima mislimo da će podrška prema Ćosiću biti neupitna“- istakao je Stanišić i dodao da ne znaju ko je kandidat opozicije za poziciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Kandidati za načelnika opštine Pale na narednim lokalnim izborima u oktobru su Dejan Kojić iz DEMOS-a i Damjan Škipina iz SNSD-a.

Paljanski SDS je prije dva dana saopštio da je jednoglasno usvojio kandidatsku listu za lokalne izbore. Takođe navode da su dali jednoglasnu podršku DEMOS-ovom kandidatu za načelnika Dejanu Kojiću.

Sve će jasnije biti na najavljenoj pres konferenciji koja se očekuju od strane SDS-a.

Izvor: SRNA