Najveća priznanja najboljem teniseru svijeta

Đoković počasni građanin Herceg Novog

29.10.2023.

Povelja grada i status počasnog građanina Herceg Novog pripali su najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji je posredstvom video-poziva zahvalio za ovo priznanje i istakao da se Herceg Novom uvijek rado vraća.

“Herceg Novi uvijek biram i privatno i poslovno, ovde volim da odmaram, ali i treniram. Crna Gora i Herceg Novi su moja druga kuća” – istakao je Novak, a nagradu su na svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi preuzeli njegovi roditelji Srđan i Dijana Đoković s obzirom na to da je teniser u Parizu na Mastersu.

Srđan Đoković zahvalio je Herceg Novom što je prepoznao Novakov rad i ljubav prema gradu.

“Ovo je treći grad iz moje domovine koji mu daje ovakvo veliko priznanje. Poslije Budve i Nikšića, to čini i Herceg Novi. Kad ima nekoliko dana slobodnih on ih provede u Crnoj Gori. Gen je gen, on ne može da pobjegne od toga. Drago mi je što moj narod živi u dvije države, neka tako i nastavi” – naglasio je Srđan Đoković.

On je naveo da je Novak pokazao svima da ništa nije nemoguće kad se stvarno želi.

“Mi nismo krenuli od nule, mi smo krenuli od minusa. On je u vreme bombardovanja, sankcija i svih očajnih stvari koje su se dogodile našoj zemlji uspeo uz pomoć porodice da ostvari sve što je zamislio. On je moje snove ispunio pre nekoliko godina, a ovo što sada radi je neverovatno. Njegovu borbu mogu da uporedim sa istorijom ovog grada, koji je poslednjih 30 godina skrajnut u vreme vladavine prethodnih vlasti, ali se držao svojih uverenja, nije poklekao” – rekao je Srđan Đoković na svečanosti.

Novak će od 30. oktobra do 5. novembra biti akter Mastersa u Parizu, turniru iz serije 1.000.

Oktobarske nagrade, najveća priznanja grada za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu dodijeljene su prof. dr Vukašinu Mihajloviću i profesorici Bosiljki Boki Pušić, dok je Povelju grada i status počasnog građanina dobio Đoković, objavljeno je na sajtu opštine Herceg Novi.

Djeca Herceg Novog, njih 85, iz Dječijeg hora Cvrkutići, horova osnovnih škola “Dašo Pavičić”, “Ilija Kišić”, “Milan Vuković” i “Orjenski bataljon” poklonilo je svom gradu pjesmu i video spot “Herceg među gradovima”, koji je premijerno izveden na jučerašnjoj svečanoj sjednici.

Izvor: RTRS