Elektrodistribucija Pale (FOTO)

Kinezi ponudili saradnju paljanskoj Elektrodistribuciji

01.04.2024.

Danas je Elektrodistribuciju Pale posjetila delegacija kineskog grada Čouvangmiao, koju je predvodio zamjenik gradonačelnika tog milionskog grada. Kinezi su ponudili saradnju paljanskom preduzeću koje jedno od najuspješnijih u Republici Srpskoj, ali zbog oduzetih nadležnosti koji je predvidio Treći energetski paket, saradnja je prihvaćena samo u segmentu prenosa električne energije.

“Izuzetna nam je čast što su Elektrodistribuciju Pale izabrali kao jedno od tri preduzeća kojima su, na osnovu bilansa iz proteklih godina, ponudili saradnju na realizaciji projekata u Republici Srpskoj i Kini. Nažalost, nakon potpisivanja Trećeg energetskog paketa i uvođenja vezanih regulativa, nadležnost našeg preduzeća svedena je isključivo na prenos električne energije, te tako nismo u mogućnosti da odgovorimo ponudi za partnerstvo u punom kapacitetu”- izjavio je Aco Stanišić, direktor “Elektrodistribucije” Pale.

Stanišić je istakao da Elektrodistibucija ostaje opredijeljena za partnerstvo i saradnju, za sve projekte koji su u domenu nadležnosti preduzeća.