Prikupljena sredstva za porodicu Terzić

Košarkaši “Jahorine” bolji od “Sutjeske”

27.01.2024.

Košarkaši Jahorine slavili su i jedanaestu pobjedu u sezoni.

Oni su večeras, bez većih problema na svom terenu savladali “Sutjesku” iz Foče 86:64. Jahorina je od samog starta nametnula svoj ritam, brzo se popela na dvocifrenu razliku i osim prve polovine druge dionice, tu dvocifrenu razliku više nisu ispuštali, te su upisali novu pobjedu u sezoni.

Jovan Gutalj je poenterski predvodio “Jahorinu” sa 17 poena, a Nemanja Pečenica i Luka Kusmuk su ubacili po 11. Kod Fočaka, Miloš Pavlović je postigao 17 poena, Aleksandar Ivetić 15, a Đorđe Savić je 13.

KK JAHORINA – KK SUTJESKA 86:64 (21:12, 21:14, 24:21, 20:17)

Veliki broj ljubitelja večeras je bodrilo Paljane, a utakmica je imala i humanitarni karakter.

Ulaz na utakmicu je bio slobodan, ali je bila postavljena kase za pomoć porodici Terzić iz Mokrog.

Aktivnost su organizovali Pravoslavno humanitarno udruženje „Sveti Sava“, u saradnji sa KK „Jahorina“ Kulturno-sportskim centrom Pale.

“Ovi momci, velikog srca, odlučili su da sav prikupljeni novčani prihod, preusmjere na račun porodice Terzić. Ono što se desilo porodici Terzić, gubitak je za sve nas i svi osjećamo veliku tugu, potrebu da onima koji su preživjeli koliko toliko olakšamo naredne dane, svjesni da ovaj gubitak ni na koji način ne može biti nadoknadiv i da njihova tuga ni za koga od nas ne može biti saglediva iako je osjećamo i na svakoj pori svoje kože” – poručili su iz PHU „Sveti Sava“.

Večeras je na meču između KK “JAHORINA” – KK “SUTJESKA”, kojoj je prisustvovalo više od tri stotine gledalaca, prikupljeno 2 315 KM za porodicu Terzić iz Mokrog koju je zadesila velika tragedija.

Porodica Terzić iz Mokrog, kojoj su u požaru u porodičnoj kući stradala dva člana, i dalje treba našu pomoć.