Predizborni "udar" na gradonačelnika Istočnog Sarajeva (FOTO)

Mediji preuzeli ulogu opozicije

31.01.2024.

Istočno Sarajevo najmirnije je politčko mjesto u Srpskoj, ali izgleda da to smeta samo pojedinim medijima, koju i opozicija, barem ona iz Istočnog Sarajeva, mudro ignoriše.

Na području svih šest opština koje su u sastavu Grada, vlast i opozicija sarađuju. Istina ima nesuglasica, ali se to rješava u miru i na dostojanstven način, što je za pohvalu i za jedne, i za druge.

Izgleda da politički mir i tišina u Istočnom Sarajevu smeta jedino pojedinim medijima. I to najviše onim “istraživačima” iz Banjaluke i Bijeljine, ali nađe se pokoji anonimus i sa adresom u Istočnom Sarajevu.

Vjerovatno zbog manjka posla na zapadu i jugu Srpske, gdje imamo takozvanu rijaliti politiku u kojoj se umjesto bavljenja realnim pitanjima građana, političari se igraju dojavama bombi i tužbama nedjeljom. I u nedostatku rijalitija u Istočnom Sarajevu, ipak je osvanuo rijaliti, ali samo naslov da gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić koji, kako pišu pojedini mediji “obilazi restorane širom Srpske”.

Za poznavaoce političkih prilika predizborni tekst nije potkrepljen ni jednom opozicionom tužbom političkog protivnika, pa čak ni izjavom samog gradonačelnika Ljubiše Ćosića, već samo “istraživačka” optužba novinara, a kasnije i medija koji nisu istu tu rijaliti vijest preradili ili provjerili, već su je samo prekopirali.

Nažalost, predizbornu kampanju počeli su oni koji bi trebali da prate cijeli proces, ali pojedini novinari preuzeli su ulogu opozicije u Srpskoj, što do sada nismo imali priliku da vidimo, kažu i opozicionari iz Istočnog Sarajeva. Za komentar na tekst ni oni nisu imali šta da kažu, osim da za takve teme služi isključivo skupštinska sala.

Nije se mnogo čekalo ni na odgovor gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića. Kada već niko od “istraživača” nije htio ili nije imao kad da ga pita za temu u kojoj je glavni akter, sam se obratio građanima preko svojih društvenih mreža i objasnio i podnio račune svima na koje je, možda, i mogla da utiče neprofesionalna objava teksta.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“3150 KILOMETARA U DVA DANA I POLA NOĆI SPAVANJA
Odemo u nedjelju uveče u 23.30 časova iz Istočnog Sarajeva na put dug 1575 kilometara, stignemo u ponedjeljak u 13.45 časova, sa par zaustavljanja na benzinskim pumpama.
Uveče sastanak sa prijateljima Istočnog Sarajeva, i u utorak od 08.00 časova,pa do 11.45 časova obilazak preduzeća koje se bavi selekcijom i reciklažom otpada u Napoliju.
Povratak nazad kreće u 11.45 časova i na pola smo od preostalih 1575 kilometara.
Nismo išli avionom, jer ima presjedanje i karte su skuplje. Jedemo sendviče i parče pizze usput, i plaćamo iz svog džepa. Kao i uvijek.
I onda dobiješ poruke iz svoje Republike i svog grada o tekstu “istraživačkih” medija koji kažu da je gradska administracija u jednoj godini za trošak reprezentacije izdvojila 27.000,00 KM.
E sada da vam objasnim gospodo “istraživači” sa www.srpskainfo.com, www.rtvbn.com i www.spin.info:
1. Račun iz restorana “Bob” od 5.000,00 KM je dio troška za slavu grada i ručak na kojem je bilo prisutno 250 gostiju;
2. Račun iz restorana “Bob” od 3.000,00 KM je trošak za svečanu večeru glumaca koji su uzeli učešće na Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu;
3. Računi Ugostiteljskog servisa Vlade Republike Srpske od 6.000,00 KM su računi za prijem povodom svečane akademije za obilježavanje 30 godina od statutarne odluke o osnivanju grada Srpsko Sarajevo 1993.godine.
4. Restoran “Al Parko” je najbliži zgradi gradske uprave, i ako ručam/o ja ili saradnici, to je samo sa gostima čija delegacija ima više članova. Inače, sve do 150,200 KM računa plaćam iz svog džepa. Isto važi i za restoran “Toplik”.
Eto, morao sam da istražim umjesto vas, a vi objavite.
I nakon dugo vremena u politici smetaju mi i “bole” laži i neistine. Čovjek sam.
Često se pitam kakvo smo društvo postali?!Društvo koje uživa u traču, ogovaranju i neistinama.
Međutim, dok god se bavim ovim poslom, neću odustati od istine i borbe za bolje društvo. Ne kroz populizam, već kroz stvarni rad. Kroz neprestanu borbu i zalaganje za svoj grad.
P.S. Fejsbuk mi je smanjio vidljivost stranice zbog objava koje govore istinu o našem gradu i Republici, po prijavi onih koji nas ne vole, ali se ipak nadam da će doći do “istraživača”.
A ja ću, i dalje, sa svojim kolegama, zbog nedostatka vremena nastaviti da jedem sendviče i plaćam iz svog džepa” – napisao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.