Milinković: Sjajan osjećaj igrati u takvom klubu

Milinkovićeva debitovala za Inter

12.02.2024.

 Mlada Paljanka Marija Ana Milinković, koja je nedavno potpisala najveći ugovor u istoriji ženskog fudbala u BiH za FK “Inter” iz Milana, odigrala je drugu utakmicu u ovom klubu, koja je završena ubjedljivom pobjedom protiv “Pomigliana”.

Milinkovićeva je rekla da ima odličnu komunikaciju sa trenerom Ritom Guarino, koja joj je jasno predočila kakva ima očekivanja od nje, te da je fantastičan osjećaj biti fudbaler “Intera”.

“Uslovi u `Interu` su izuzetni, a na meni je samo da dobro treniram”- istakla je Milinkovićeva, te dodala da su svi vrlo ljubazni prema njoj i čine da se osjeća kao kod svoje kuće.

Ona je navela da se trudi da na svakom treningu i utakmici da sve od sebe, kao što je to činila dok je igrala za FK “Sarajevo”.

“Drago mi je da osjećam da su ljudi ovdje zadovoljni i sigurna sam da mogu da igram još bolje”- navela je Milinkovićeva.

Prema njenim riječima, liga je izuzetno zahtjevna jer su sljedeći protivnici sve derbiji, prvo sa “Juventusom”, zatim slijedi gradski derbi protiv “Milana”, a potom plej-of sa pet najboljih ekipa.

Milinkovićeva je istakla da su očekivanja pristalica “Intera” uvijek najveća, te da će se zato truditi da odgovori tim zahtjevima.

Milinkovića je ugovor za “Inter” potpisala krajem januara, a igrajući za FK “Sarajevo”, tri godine je proglašavana za najbolju mladu fudbalerku Premijer lige BiH.

Izvor: SRNA