Humanost u Istočnoj Ilidži

Otvorena izložba slika za pomoć djeci sa poteškoćama u ravoju

06.11.2023.

Prodajna izložba slika rađenih tehnikom enkaustika, čiji je prihod namijenjen djeci sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, otvorena je u Istočnoj Ilidži.

Direktora “Forum teatra” iz Istočnog Sarajeva Vitomir Mitrić rekao je da će izložba 30 slika članova Udruženja “Perspektiva plus” biti otvorena do 16. novembra.

Mitrić je pojasnio da su slike izrađene u okviru projekta “Zajednice koje brinu” u koju su bili uključeni “Forum teatar” i Udruženje “Perspektiva plus” iz Istočnog Sarajeva uz podršku agencije UN žene, Instituta za populaciju i razvoj, te opštine Istočna Ilidža.

Zamjenik načelnika Istočne Ilidže Miroslav Lučić rekao je novinarima da ova lokalna zajednica ima odličnu saradnju sa nevladinim sektorom, te da će opština nastaviti da pomaže nevladine organizacije, a naročito udruženja koja se bave brigom i zaštitom djece sa posebnim potrebama.

Lučić je naveo da će sredstva obezbijeđena prodajom slika olakšati svakodnevni život djece sa posebnim potrebama.

Predsjednik Udruženja “Perspektiva plus” Rajka Simanić rekla je da su se članovi Udruženja, uglavnom treće životne dobi, rado odazvali ovom projektu.