Dječicu oduševili animatori (VIDEO)

Otvoreno klizalište u Palama

01.02.2024.

Na paljanskom Studentskom trgu večeras je uz dječiju žurku, maskote, animatore i Djeda Mraza otvoreno klizalište sa pravim ledom koje će, na radost najmlađih Paljana, biti u funkciji do kraja februara.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su klizalištem željeli da obraduju mališane sa Pala, ali i sve goste koji dolaze u ovu lokalnu zajednicu i grad Istočno Sarajevo.

“Pravi led biće atrakcija, a večeras se po posjećenosti vidi da je to pun pogodak. Trudićemo se da led održavamo. Na ovaj način upotpunjujemo turističke sadražaje i promovišemo sve što Pale i grad Istočno Sarajevo imaju”- izjavio je Jugović novinarima.

Jugović je rekao da će na klizalištu trenirati i karling reprezentacija BiH koju čine Paljani koji će u određenim trenucima usavršavati svoju vještinu, ali i zainteresovanima demonstrirati pravila ovog sporta.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je klizalište otvoreno u okviru manfestacije “Paljanska zima”, kao aspekt koji će upotpuniti zimski ambijent na Palama.

“Klizati mogu svi – od najmlađeg do najstarijeg. Nije slučajno što smo izabrali ovaj period, s obzirom na to da je uskoro Sretenje, kada nas posjećuje veliki broj ljudi iz Srbije. Klizanje je dodatan i odličan sadržaj koji, pored skijanja na Jahorini i Ravnoj planini, upotpunjuje turističku ponudu”- istakao je Ikonić i naveo da su se uvezali sa školama i vrtićima kako bi klizali u terminima koji njima odgovaraju.

Termin klizanja od jedan čas košta četiri KM, od čega se jedna KM odnosi na iznajmljivanje klizaljki. Korištenje klizališta u jednom terminu i sa vlastitom opremom košta tri KM.

Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10.00 do 22.00 čas.

Izvor: SRNA