SNSD-ov načelnik na udaru - šokantan snimak (VIDEO)

Politička bura u Bratuncu

11.02.2024.

Načelnik Bratunca SNSD-ov Lazar Prodanović pod lupom je javnosti već odavno.

Prodanovića politički “pehovi” prate od izborne pobjede kada je na vanrednim izborima pobijedio opozvanog protivkandidata Srđana Rankića, u februaru prošle godine.

Odmah u aprilu bratunački načelnik ugostio je u svom kabinetu američkog ambasadora Majla Marfija. Tim je Prodanović prekršio naredbe Vlade Republike Srpske, koja je na zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prekinula sve kontakte sa američkim ambasadorom u BiH i to naložila i lokalnim zajednicama. Ta odluka se odnosi i na britansku ambasadu u BiH, a donesena je na sjednici 23. marta 2023.godine.

“Republika Srpska je prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama američke i britanske ambasade, te s tim u vezi traži od institucija Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije”- stajalo je u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Već u oktobru načelnik Prodanović se sukobio sa svojom skupštinskom većinom kako su prenijeli svi mediji u Republici Srpskoj.

Mediji su pisali da je Prodanović osuo drvlje i kamenje po svojoj političkoj pariji, koja je, prema njegovim riječima, najodgovornija za krizu funkcionisanja vlasti u Bratuncu.

“Ovdje su savjetnik predsjednika Republike Srpske koji se tako ponaša, direktor republičke institucije, pozvali me telefonom, nisu za bilo šta. U petak su rekli da ne postoji nijedna sporna stvar u tačkama dnevnog reda. Sa svima sam pojedinačno obavio razgovor. Šta hoće? Da ja pljačkam za njih? Je li to hoće? Da ja radim za njihove mafijaše” – rekao je na sjednici Prodanović.

Iz Udruženja građana “Istočna Alternativa Republike Srpske” saopštili su da je krivična prijava od strane Ramiza Salkića protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ostalih, zbog obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, servirana u kabinetu načelnika opštine Bratunca Lazara Prodanovića, kao i Majkla Marfija.

Iz Udruženja “Istočna Alternativa” navode da Salkić sa svojom politikom, uz ogromnu podršku Lazara Prodanovića, vrši ogroman pritisak na srpski narod u Podrinju, a evidentno je, pišu, da im smeta državotvorna politika odbrane Republike Srpske koju dosljedno sprovodi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja ističe da ni sam Ramiz Salkić, koji je iz Bratunca, nije isticao ogromnu mržnju prema Republici Srpskoj, dok za to nije dobio podršku Lazara Prodanovića.

Komenatar na optužbe, naš Portal, tražio je i od načelnika Bratunca Lazara Prodanović, ali nam nikada nije odgovorio, što do sada nije bio slučaj kada je saradnja sa bivšim BH parlamentarcem bila u pitanju.

Najčitaniji Portal u Podrinju “Despotovina” objavio je snimak koji je mnoge šokirao. Načelnik Bratunca podijelio je stipendije, ali su svi zapamtili riječi njegove sa sjednice koja je šokirala sve i o kojoj su pisali mediji.

“Despotovina” je na svoj način pokazala šta je načelnik mislio u oktobru prošle godine, a šta juče, dok je držao govor na dodjeli stipendija.

Napominjemo da su slike od juče, a video sa sjednice SO Bratunac koja je šokirala mnoge u oktobru prošle godine.

 

Izvor VIDEO: Despotovina