U saobraćajnoj nesreći kod Pala

Poginuo novinar Goran Maunaga

10.03.2024.

Dugogodišnji novinar „Glasa Srpske“ Goran Maunaga (65) preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Ljubogošta kod Pala, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Goran Maunaga bio je dugogodišnji novinar “Glasa Srpske”, “Nezavisnih novina” i Novinske agencije Republike Srpske SRNA

Do nesreće došlo juče na magistralnom putu Pale-Sarajevo kada su se sudarila tri vozila, a istog dana kako saznajemo policija je uhapsila vozača „audija A6“ Miloša Abazovića zbog sumnje da je prouzrokovao nesreću.

Maunaga, koji je bio za volanom „hjundajija“ je odmah nakon nesreće prebačen u bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu gdje nažalost kasnije preminuo.

U nesreći su teško povrijeđene još četiri osobe i to kako saznajemo vozač „golfa“ Adisa M., njen suvozač A. V. i dvoje maloljetne djece koja su bila u vozilu.

Njima je pružena ljekarska pomoć u bolnici “Srbija”, nakon čega su prebačeni na dalje liječenje u Federaciju BiH jer je riječ o federalnim osiguranicima, naveli su ranije iz ove pomenute ustanove.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se nesreća desila juče u 14.55 časova na putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Ljubogošta.

U nesreći su učestvovala tri vozila „hjundaji“ kojim je upravljao G.M., „audi A6“ za čijim volanom je bio M.A. i „golf“ koji je vozilo lice A.M.

Teške povrede zadobili su vozač „hjundajia“ G.M. kao i vozač „golfa“ njegov saputnik A.V. i dvoje maloljetne djece.

“Vozač „hjundajia“ preminuo je u bolnici” – rekli su u policiji.

Istakli su da je odmah nakon nesreće uhapšen vozač „audija A6“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

“Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu” – rekli su u policiji.

Glas Srpske