Protiv nasilnog policajca pokrenuta procedura

Policajac prijetio smrću sugrađaninu u Rogatici

12.02.2024.

U petak veče, odbornik SNSD-a u SO Rogatica Siniša Janković dobio je prijetnje smrću od strane policijskog službenika u Rogatici Dragana Nerića, kako nezvanično saznajemo. Prijetnje su prvo upućene telefonskim putem, a kasnije se, kako saznajemo, ispred porodične kuće pojavio Nerić i nastavio sa prijetnjama.

Janković je prijetnje odmah prijavio policijskoj stanici Rogatica, što nam je potvrđeno iz PU Istočno Sarajevo.

” Policijskoj stanici Rogatica, dana 09.02.2024.godine oko 21, 40 čas prijavljeno je da je lice inicijala D.N. putem telefona uputio verbalne prijetnje licu S.J. i njegovoj porodici” – saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, nego prekršaja.

Janković je, saznajemo, izjavio u policiji da strahuje za život svoje porodice, da je Nerić uhodio i slikavao njegovu suprugu sa djecom i bez dozvole objavljivao po društvenim mrežama, zbog čega će biti pokrenuta procedura protiv Nerića.

” Nakon kompletiranja predmeta protiv lica D.N. Osnovnom sudu u Višegradu biće podnesen zahtjev za pokretanje postupka po članu 8. “Vrijeđanje” i članu 11. “Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život, tijelo i imovinu” Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske” – saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Janković je, kako saznajemo, bio u kući sa dvoje maloljetne djece, trudnom suprugom i majkom na koje je najviše i uticao ovaj događaj. One su i svjedoci divljačkog nastupa policajca koji nije bio na dužnosti, ali je očigledno zaboravi kodeks ponašanja sužbenog lica sa uniformom i bez.