Pogledajte doček sa bakljadom (VIDEO)

Predsjednik Srpske čestitao i podržao prvake Republike Srpske

31.05.2024.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je drago što je Košarkaški klub /KK/ “Jahorina” iz Pala postao prvak Republike Srpske u košarci, što je dokaz ukupnog napretka, i poželio im uspjeh u budućem periodu.

“Drago mi je što čujem da ima mnogo navijača, gledalaca i to treba zadržati. Učinićemo sve da `Jahorina` u idućoj sezoni bude klub koji niko neće pobijediti na domaćem terenu. To znači da je u gornjem dijelu tabele”- rekao je Dodik, koji prisustvuje proslavi prvaka Republike Srpske u košarci – Košarkaškog kluba “Jahorina” Pale.

On je dodao da neće izostati pomoć klubu od njega kao predsjednika Republike Srpske, ali i Vlade.

“Hvala svim ljudima koji su pomogli da se ovo desi. Ovo nije lako, ali je divno za jedno mjesto kad zna da ima prvaka. Mislim da postoji mogućnost da se sa KK `Igokea` napravi određena saradnja u pogledu igračkog kadra i da vidimo kako se to može učiniti”- rekao je Dodik.

On je čestitao igračima i treneru koji su bili veoma angažovani.

“Vjerujem da će Pale u narednih nekoliko godina biti značajan košarkaški centar”- poručio je Dodik, kome je večeras uručena zahvalnica Košarkaškog kluba “Jahorina” iz Pala.

ELEK: SPORT VRAĆEN NA VELIKA VRATA

Predsjednik Košarkaškog kluba /KK/ “Jahorina” Nedeljko Elek rekao je večeras na Palama da je uspjehom ovog kluba sport vraćen na velika vrata i zahvalio za podršku i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Srpske.

Elek je poručio da se na ovom uspjehu neće stati, te da će KK “Jahorina” nastaviti još bolje.

“Imamo šampiona Republike Srpske, imamo šampiona večeras u ovoj sali, šampiona košarke, šampiona politike, tako da želimo svima da se lijepo opustite, zabavite”- rekao je Elek na Palama gdje je upriličeno slavlje u čast uspjeha košarkaša kojem je prisustvovao i Dodik.

Zahvalnica za podršku uručena je predsjedniku Republike Srpske, opštini Pale, ministru trgovine i turizma Srpske Denisu Šuliću, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu, te mnogim paljanskim firmama koje su pružile podršku.

“Hvala svima, svim Paljanima koji su učestvovali u ovom istorijskom daru za naš grad”- rekao je Elek novinarima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je uspjeh Košarkaškog kluba “Jahorina” uspjeh cijele opštine.

“Na taj način smo prije svega promovisali sport, promovišemo mladost i ono što je bitno to je okupljanje omladine da ih edukujemo i izgradimo što više naših juniora koji će se takmičiti u tom klubu”- rekao je Jugović.

On je naglasio da opština Pale ulaže u sport.

“Sada očekujemo iskorak više, očekujemo pomoć i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske, da zadržimo rejting”- rekao je Jugović.