Pogledajte poruke prijetnji i uvrijedljivi sadržaj (FOTO)

Prijetnje po život Sanji Vulić i uredniku portala 369

06.02.2024.

Šef Kluba SNSD-a Sanja Vulić izložena je stalnim napadima u Sarajevu zbog svojih stavova koji su u odbranu Srpske i srpskog naroda.

Udari na nju postali su sve češći od kako je Vulićeva, u Sarajevu, najglasnija koja govori da je cijeli proces protiv predsjednika Republike Srpske politički montiran proces koji degradira, ali i razotkriva BH pravosuđe koje radi pod stranom diktaturom.

Iskrena i bez uvijenja Vulićeva, za razliku od drugih političara, i pred kamerama kaže ono što misli. Na meti je “junaka” za tastaturom koji na najvulgarniji i najprimitivniji način prijete BH poslaniku koja dolazi iz Republike Srpske.

“-Krenite više do Dunava ćemo vas protjerati, fu*so srpska

-Treba ih drugi put kamenovati kad dodzu u Bosnu pristalice cetnicke –

-Dodji na sledeće ročište ,pa ćeš vidjet šta će te iz mase strefit

-Pogl… kur*inu Bošnjacku u sred Sarajeva drugi put, svakako ste nastali od nas, je*em li vam mamu treba vam oduzeti drzavljanstva i protijerati….” – samo su od neke od uvrijedljivih poruka koje stižu na telefon i društvene mreže Sanje Vulić, šefa poslanika SNSD-a PD PS BiH.

Sanja Vulić kaže da joj takve poruke stižu svaki put kada bude u Sarajevu i da izjavu za medije na montiranom procesu koji se vodi protiv Republike Srpske i njenog lidera. Osvrnula se danas i na prijeteću poruku koja je stigla na privatni profil jednog od urednika portala 369 Sonje Danojlić Jovanović.

“Stotine su ovakvih i još poganijih poruka kojim mi Bošnjaci prijete. To što pozivaju na moj linč je donekle i razumljivo ali što napadaju na profesionalog novinara i mog prijatelja, to mi nije jasno?! Sonja Danojlić Jovanović za razliku od bošnjačkih i pojedinih srpskih, a zapravo Marfijevih medija ne snima krišom, ne objavljuje nelegalne snimke i slično, poštuje novinarsku etiku. I da, grešna je kao i ja, Srpkinja je. Prijetite, koljite, ubijajte, mučite nas, radite sve što ste navikli u Viktor Bubnju i ostalim stratištima, neka vam Sena Unuzović brutalni pripremi scenario, ali zapamtite, nećete nas istrijebiti. Nećete nas uništiti!!! Srpski narod je vječan!!! – izjavila je za naš portal Sanja Vulić, šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH.
Oglasila se i dugogodišnji novinar i jedan od urednika portala 369 Sonja Danojlić Jovanović koja je potvrdila da je prijeteću poruku prijavila nadležnim organima u Republici Srpskoj.
 ” Prijavila sam jutros PU Istočno Sarajevo poruku u kojoj je prijećeno ratom, ukidanjem Republike Srpske i smrću Sanje Vulić i meni. Smatram kao čovjek da niko nema pravo nikome da prijeti, da mu ugrožava pravo na život, pa ni porukama. Sanja Vulić je moj prijatelj i podržala sam je juče kao prijatelja na svom ličnom profilu, jer je na meti ozbiljnih psihopata. Podržaću svaku ženu kojoj se prijeti i zato smatram kao novinar da se poruke uvrijedljivog sadržaja po život ili čast moraju prijaviti i sankcionisati, jer je sve više onih koji podstiču nasilje na društvenim mrežama, a koji se vrlo lako, vidimo, odražavaju i u društvu. Vjerujem da će MUP Republike Srpske otkriti imena lica koja pišu i podstiču na nasilje i da će biti u skladu sa zakonima Srpske adekvatno sankcionisati” – rekla je Sonja Danojlić Jovanović, član Kolegija 369portala.rs
Sanja Vulić takođe je prijavila PU Doboj prijetnje koje je dobila u nepunih 24 časa. Mi smo u posjedu nekih od tih poruka.
Napominjemo da  zbog uređivačke politike nismo objavili prijetnje sa vulgarnim sadržajem.
Prijetnje Vulićevoj uputio je i Sinan Musa, lider političkog pokreta “Vjera narod država” i bivši pripadnik odreda “El mudžahedin” koji je zagovarao okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH juče, povodom nastavka suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i prijetio građanima koji Dodiku daju podršku.
Autor: M.N.S.