Potisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između dva kluba Srbije i Srpske (FOTO)

Slavija postala bratski klub Crvene zvezde

08.06.2024.

Danas je potpisan Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva i fudbalskog kluba “Crvena Zvezda” iz Beograda.

Sporazum predviđa da klubovi sarađuju u oblasti jačanja omladinskih pogona, razmjene trenera, uzajamnoj promociji i podršci, kao i tehničkoj saradnji klubova.

“FK “Slavija” je klub sa tradicijom dugom 116 godina, prekidanom zbog odluka bivšeg sistema, klub koji je podržavan od strane kraljevske porodice Karađorđević i koji na svom grbu nosi njihovu krunu, i što je najvažnije klub koji je sinonim za Istočno Sarajevo i mjera fudbala za one koji su dres “Slavije” nosili i one koji ga drže u srcu kao navijači. Zahvaljujući u prvom redu opštini Istočno Novo Sarajevo i njenom rukovodstvu, kao i gradskoj upravi, klub danas funkcioniše, ali sam i siguran da će Sporazum koji je danas potpisan i njegova realizacija ojačati razvoj “Slavije” direktno, kao i drugih klubova iz našeg grada, indirektno. Danas je sjajan i dan za istoriju fudbala u našem klubu i gradu. Ono što radimo, prepoznato je u okvirima evropskog fudbalskog svijeta, koji se danas zove F.K. “Crvena Zvezda” Beograd” – napisao je to gradonačelnik Istočnog Sarajeva i predsjednik FK “Slavija” Ljubiša Ćosić.

U delegaciji iz Istočnog Sarajeva bio je i Mladen Lučuć, ugledni privrednik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je poznat po bliskim prijateljskim vezama sa generalnim direktorom “Crvene zvezde” Zvezdanom Terzićem.

“Ponosni smo na sve uspjehe koje postižemo ali i na činjenicu da ogromna većina građana Republike Srpske navija za “Crvenu zvezdu”, kao i da na svakoj utakmici imamo veliku podršku iz Republike Srpske. Zbog toga imamo još veću obavezu. Kao i uvijek do sada, Crvena zvezda je spremna da pomaže svuda gdje ima srpskog naroda. Ovaj potpis danas neće biti samo mrtvo slovo na papiru. Sarađivaćemo na svim nivoima, ali pre svega oko omladinske škole i edukacije trenerskog kadra, jer su te dvije stvari temelj svakog kluba. Naravno da ovim sporazumom želimo da svima pošaljemo jasnu poruku da su Srbija i Republika Srpska jedno. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska” – rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK “Crvena zvezda”.