Njemac ugrožava život srpskim kadrovima u Sarajevu (FOTO)

Šmit crta metu na čelu Srbima

16.05.2024.

Nelegitimni Kristjan Šmit obraćajući se juče na redovnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN nije mogao, a da ne “potpali” i onako već uzvreli bosanski lonac. Bez osnova optužio je Šmit zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandara Goganović i načelnika generalštaba OSBiH Gojka Kneževića da su, kako je  naveo, odavali počast generalu Ratku Mladiću. Sve je to izgoivorio Šmit praveći skandal bez skandala. Odao se i sam da sve što je izgovorio na sjednici Savjeta bezbjednosti UN nije ni sam siguran u ono što govori.

“Događaj se dogodio juče u rodnom mjestu Mladića Kalinoviku. To moramo dokazati, ali ako je to istina, to je teško kršenje Kaznenog zakona BiH”- izjavio je Šmit.

Svaka vojna kapa, pa i ona koja simbolizuje stradanje Srba na spomeniku u Kalinoviku, sa trobojkom, Šmita i političko Sarajevo, koje udruženo sa nelegitimnim strancem urušavaju suživot, podsjeća na generala Mladića.

Da istorija nije baš jača strana političkom Sarajevu, a ni neupiućenom Šmitu i to je već odavno jasno. Nije ni čudo što ne znaju da je šapka koja se nalazi na spomeniku koji je podignut u čast 359 ubijenih srpskih vojnika koja su časno branila svoje porodice i kuće, i čija imena su uklesana u kalinovački spomenik,  simbol srpske časne vojske koja datira još iz Prvog svjetskog rata. Istog onog kada je srpski narod štitio od okupatorske Austrougarske sve narode i narodnosti na Balkanu, a kasnije i u Drugom svjetskom ratu od Njemačke. To dokazuje i dokument u čijme posjedu je 369portal.rs u kom se daje jasan opis simbola spomenika.

Na spomeniku se ne nalazi Generalovo ime, a političko Sarajevo zajedno sa Šmitom prave uvertiru za donošenje sramne rezolucije o Srebrenici i koriste priliku da pred svijetom Srbe satanizaciju. U Šmitovim sinuacijama odmah se priključio i najveći zagovornik sukoba u BiH, ministar odbrane BiH Zukan Helez koji je naložio Inspektoratu da ispita cijeli slučaj. Helez sve radi kako bi diskreditovao srpski kadar koji ga spriječava da samoinicjativno nastupa i donosi odluke u korist, isključivo Bošnjaka, a bez saglasnosti druga dva konstitutivna naroda.

Srbi ne dižu spomenike ličnostima za života i da je cijeli slučaj zlonamjeran i neistinit izjavio je zamjenik ministra odbrane, srpski kadar u Sarajevu i jedan od najvećih boraca za prava svih naroda u zajedničkim institucija BiH Aleksandar Goganović.

“Na vrhu tog spomenika je srpska kapa – šapka kao dio idejnog rješenja koju su nosili srpski oficiri ne samo u prošlom Odbrambeno-otadžbinskom ratu nego i u Prvom svjetskom ratu. Vijenci su položeni u okviru aktivnosti Vaskršnjeg prijema u organizaciji pravoslavnik pripadnika deminerske jedinice. Podsjetio bih da je prema Zakonu o odbrani svim narodima u sistemu odbrane zagarantovano pravo da obilježavaju svoje vjerske praznik. Takođe, kroz djelovanje Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka baštinimo tradiciju i vojno nasljeđe Vojske Republike Srpske i odajemo počast stradalim borcima, a isto pravo je zagarantovano i pripadnicima druga dva konstitutivna naroda u sistemu odbrane” – izjavio je Goganović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Goganović (@goganovic89)


Da je sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH bila jedna vrstu pozorišne komedije u kojoj je Kristijan Šmit glumio da je legalan, i to u instituciji koja mu nije dala podršku, saglasni su i politički analitičari. Da pozorišna predstava može da iz komedije pređe u tragiku, to najbolje na svojoj koži su osjetili Srbi na sarajevskoj pozornici. Baš zbog toga, nezvanično saznajemo da zbog ugroženosti života i stavljanja mete na čelo, procjenjuje se trenutna bezbjednost zamjenika odbrane BiH, koja je evidentno odavno ugrožena u Sarajevu.