Da li Grković "nasrće" na lidersku poziciju Vukanove stranke pod citatom "Stranka - to sam ja" (VIDEO)

Šokantne laži BH parlamentarca Nenada Grkovića

03.04.2024.

Nenad Grković, BH poslanik u Predstavničkom domu PS BiH i član “Liste za pravdu i red” Nebojše Vukanovića gostovao je na sarajevskoj Federalnoj televiziji, na temu “Kud plovi BH brod”. Iako je pozvan da govori o nametanju izmjena izbornog Zakona nelegalnog Kristjana Šmita, za njega to nije bila tema, već politički ring da se obračuna sa institucijama Republike Srpske i njenim predstavnicima.

Zahvalio se Sarajlijama što ga pozivaju u Federaciju da gostuje, jer , kako je rekao, pozive sa Javnog servisa Republike Srpske ne dobija, iako je za njega, kako je i sam rekao, a niko ga nije pitao, glasalo više od 30 000 građana iz Republike Srpske.

Ništa u toj izjavi ne bi bilo sporno da je to istina, ali Grković, očigledno neiskusan političar, sam sebi dao je auto gol i time narušio ugled i sebi i stranci. Da je osvojio koliko je rekao bio bi u samom vrhu onih koji su osvojili najveći broj glasova za BH Parlament, ali nije. Nenad Grković osvojio je 3 507 glasova i kao takav ušao je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i to preko kompenzacione liste.

Kako vjerovati čovjeku koji javno iznosi neistine i degradira sebe i stranku koju predstavlja?

Grković je skupio sve ukupne glasove stranke i pripisao ih sebi i tako poslao Lujovu izmjenjenu poruku “Stranka- to sam ja!”, što bi moglo da znači da Grković hoće da Nebojši Vukanoviću preuzme lidersku poziciju i sve glasove pripiše isključivo sebi.

Da je to teško treba odmah na početku objasniti Grkoviću, jer se Nebojši Vukanoviću takvi gafovi, u kratkom vremenskom roku, nisu i ne mogu desiti i da od svog predsjednika treba još mnogo da uči, bar kada su javni nastupi u pitanju.

Podsjećamo da je  BH parlamentarac “Liste za pravdu i red” prije desetak dana, u Palama, uvrijedio svršene studente Univerziteta u Istočnom Sarajevu nazivajući ih sramno – barabama.

U prilogu pogledajte ko vrijeđa, ko je miš i ko se izvinjava: