Ponosni na naše šampione

Takmičari Džiu džicu kluba “Jahorina” pokorili Evropski kup

25.03.2024.

U vremenskom periodu od 23. do 24.03.2024. godine u Mariboru održao se 19. međunarodni turnir “Robi Rajh, Maribor OPEN 2024” na kojem je učešće uzelo preko 50 klubova i oko 550 takmičara. Na ovom prestižnom sportskom događaju okupila se elita evropskih boraca, odnosno učesnici svjetskih igara, svjetski, evropski i balkanski šampioni iz ove plemenite borilačke vještine.

Članovi Džiu džicu kluba “Jahorina” dugo su radili na pripremama takmičara i ovom prilikom ubjedljivo osvojili prvo mjesto u generalnom klubskom plasmanu sa najviše osvojenih bodova u konkurenciji od 51 kluba.

Džiu džicu klub “Jahorina” u Pale donosi 27 medalja od čega 10 zlatnih medalja, 8 srebrenih i 9 bronzanih medalja, pehar prvo mjesto ekipno, žene Jadranska liga te pehar treće mjesto ekipno, muškarci Jadranska liga stojeći i boreći se protiv najzvučnijih imena na svjetskoj sceni u ovom sportu.

Džiu džicu klub “Jahorina” nastupio je sa ukupno 29 takmičara u 37 kategorija, dvojicom sudija i šestoricom trenera.

“Ovom prilikom proglašavamo takmičarsku sezonu otvorenom” – izjavili su iz stručnog štaba Džiu džicu kluba Jahorina Stefan Bosiljčić, Željko Vučković i Dejan Jerkić.