Damjan Škipina dogovorio infrastrukturne projekte sa predsjednikom Republike Srpske

Pale prestonica Srpske

07.08.2024.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa poslanikom SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Damjanom Škipinom o infrastrukturnim projektima na području Sarajevsko-romanijske regije i opštine Pale, kao i o mogućnostima daljeg razvoja Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Opština Pale je od strateškog značaja za Republiku Srpsku i kao predsjednik Republike podržavam da se nastave razgovori da ova lokalna zajednica i formalno-pravno stekne status prestonice Srpske, s obzirom na njen doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu”- naglasio je Dodik.

Škipina je zahvalio predsjedniku Dodiku na prijemu i konstruktivnom razgovoru.

“Projekti o kojima smo danas razgovarali su od velikog interesa za opštinu Pale i Sarajevsko-romanijsku regiju, čime je još jednom potvrđena zainteresovanost i opredijeljenost republičkih institucija za razvoj naše regije”- naglasio je Škipina.

On je naveo da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srpske dogovoreno da će na Palama ponovo oživjeti kancelarija Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, te da će biti nastavljeni radovi na izgradnji muzeja.

“Takođe, dogovoreno je i da se što prije obezbijede adekvatne prostorije za Javnu ustanovu ‘Kinoteka Republike Srpske'”- naglasio je Škipina.

Izvor: SRNA